Hier Parkeren Kost €720,- Per Uur

Een vrouw parkeert op 3 januari 2018 (op mijn verjaardag!) haar auto op het parkeerterrein van TCM. Bij het uitrijden betaalt zij geen parkeergeld. De vrouw krijgt later een brief met het verzoek om het parkeergeld van €4,20 en €50,00 administratiekosten te betalen, dat doet zij ook niet. In de algemene voorwaarden van TCM staat dat wanneer het parkeergeld (+ administratiekosten) niet wordt betaald een boete van €300,- geldt.

parking-sign-1894680_1920

TMC start een rechtszaak bij de kantonrechter. Zij voert aan dat bij het betreden van het parkeerterrein een overeenkomst tot stand komt. Er staan borden met vermelding van de algemene voorwaarden bij de oprit van het parkeerterrein. De vrouw vindt het vreemd dat zij bij het bedrijf geld moet betalen om te parkeren en zegt dat ze het bord bij het inrijden nooit heeft gezien. Ook vindt ze de boete erg hoog voor een uurtje parkeren.

De kantonrechter bepaalt dat sprake is van een overeenkomst tussen de vrouw en TMC. Het bord bij de inrit geldt als een voorstel tot het sluiten van een overeenkomst. De kantonrechter vindt dat de vrouw dit aanbod heeft aanvaard toen zij het parkeerterrein is opgereden.

De vrouw moet dus gewoon het parkeergeld en de administratiekosten betalen. Omdat zij dat nog niet heeft gedaan, moet nu ook de boete van €300,- worden betaald. Dat opgeteld met de kosten van de rechtszaak komt uit op een bedrag van €720,- voor een uurtje parkeren. Oei, dat is zuur, eh duur.

 

2 thoughts on “Hier Parkeren Kost €720,- Per Uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s